De Achensee: het grootste meer van Tirol en ideaal voor gezinnen!

Deel dit artikel op social media!

De Achensee wordt omgeven door imposante bergen en wordt daardoor ook wel de groene miniversie van de Grand Canyon in Tirol genoemd. De Achensee staat bekend als een gevarieerde én gezinsvriendelijke bestemming in alle seizoenen. Geniet in de zomer van de heerlijke stranden, de mogelijkheden in het water en de prachtige groene omgeving. Ontdek in de winter op diverse manieren de witte wereld van de Achensee!

Wintersport bij de Achensee

De Achensee is bij uitstek geschikt voor een wintersportvakantie voor gezinnen. Geniet vanuit hier van zo’n 58 kilometer piste in de omgeving. Daarnaast is het een populaire bestemming voor liefhebbers van langlaufen en crosscountry skiën. Met meer dan 200 kilometer aan geprepareerde loipes kent men hier geen verveling! Geniet ook van een ontspannen (winter)wandeling of maak een sledetocht door de schilderachtige omgeving. Ontdek ten slotte maar liefst 5 rodelbanen: succes gegarandeerd!

Skiën Hintertuxer Gletsjer Zillertal

Skiën bij de Achensee

Zomervakantie bij de Achensee

Ook in de zomer is er een hoop te beleven bij de Achensee. Van activiteiten in het water tot activiteiten op land: plezier voor iedereen. Neem een verkoelende duik in het meer of ga voor avontuur op het water met zeilen, surfen, waterfietsen en kiten. Daarnaast zijn er jaarlijks speciale kinder- en jeugdprogramma’s van juli tot september. Ook fanatieke golfers zijn hier aan het juiste adres. Wist je dat je hier de oudste golfbaan van Tirol vindt? Die mag je natuurlijk niet missen! Geniet daarnaast van zo’n 500 kilometer aan wandelpaden en 250 kilometer aan bewegwijzerde fiets- en mountainbikeroutes.

Schitterende natuur Achensee

Ontdek de schitterende natuur rondom de Achensee

Achenkirch

Achenkirch in Oostenrijk is een populaire bestemming voor de zomer. Dit langwerpige dorp vormt als ware een lange gang naar het meer toe en ligt ‘op de kopse kant’. Aan de oevers van het meer vind je verschillende gras- en kiezelstranden om helemaal tot rust te komen of te genieten wat wateractiviteiten. Achenkirch beschikt over gezellige restaurants, bars en accommodaties. Bezoek daarnaast de verschillende musea in het dorp, leuk voor jong en oud!

Pertisau

Aan de westelijke oevers ligt het kleinste dorp van de Achensee: Pertisau. Ontdek de authentieke en typische Tiroolse bebouwingen en maak kennis met de gastvrije bevolking. Pertisau is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van rust en prachtige natuur. Het landschap waarin Pertisau verscholen ligt is indrukwekkend, dus een echte aanrader!

Pertisau am Achensee

Pertisau am Achensee

Maurach

Direct aan het meer, aan de voet van dichtbeboste hellingen ligt het dorpje Maurach. Maurach bestaat uit boerenhoeven en Gasthöfe. Maurach staat bekend als een uitstekende vakantiebestemming voor langlaufliefhebbers in de winter. Deze plaats heeft namelijk de meeste langlaufkilometers van alle dorpen in de omgeving. Gedurende de zomer worden er verschillende evenementen georaniseerd. Bijvoorbeeld de ‘24-hour hike’ of de Karwendelmarsch. In Maurach hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Ga jij in de zomer of winter naar de Achensee?

Kun jij niet wachten om je volgende vakantie naar de Alpen te boeken? Ga je liever in de zomervakantie naar de Alpen of voor wintersport? Ontdek met AlpenReizen de vele mogelijkheden! Neem vrijblijvend contact met ons op, onze reisadviseurs helpen je graag verder en verzorgen jouw onvergetelijke vakantie het gehele jaar door!

AlpenReizen nieuwsbrief