Bergen met groene weides

5 indrukwekkende wandeltochten in de Alpen

Door te voet een aantal dagen de bergen in te trekken leer je de Alpen het beste kennen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat je door het grote aanbod aan wandeltochten in de Alpen door de bomen het bos niet meer ziet. Wij maken het je graag iets makkelijker. In deze blog lichten we 5 van de meest indrukwekkende wandeltochten in de Alpen voor je uit.

1. Alpe Adria Trail

Deze langeafstandswandeltocht van 43 etappes neemt je mee door Oostenrijk, Slovenië en Italië. Onderweg overnacht je in comfortabele hotels of pensions. En kies je voor bagagevervoer, dan hoef je zelf alleen nog maar te genieten van het steeds wisselende landschap. Geen tijd om een paar maanden uit te trekken voor de hele tocht? Dan loop je gewoon een deel van de trail. Kies bijvoorbeeld de 7-daagse Alpe Adria Trail Huttentocht of de 5-daagse 3 Nations Mini Trail, waarbij je in 4 etappes drie landen aandoet.

Wandelaars voor meer
Maak tijdens de Alpe Adria Trail kennis met Oostenrijk, Italië en Slovenië

2. Stubaier Höhenweg

Deze tocht in het Oostenrijkse Stubaital is één van de mooiste wandeltochten in de Alpen. Geniet van het indrukwekkende uitzicht op de vele gletsjers en drieduizend meter hoge bergtoppen. Omdat de Stubaier Höhenweg door het hooggebergte loopt is tredzekerheid van belang. Het voordeel van deze tocht is dat elke hut ook bereikbaar is vanuit het dal. Hierdoor kun je de route makkelijk inkorten.

3. Stelvio National Park Trail

Op zoek naar een wandeltocht in de Alpen die geschikt is voor het hele gezin? De Stelvio National Park Trail is een huttentocht in de Italiaanse Dolomieten. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar met enige wandelervaring. Het lopen van deze tocht is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Tijdens een van de etappes kruis je zelfs een gletsjer! Tussen het wandelen door geniet je van de echte Italiaanse gastvrijheid.

Hoge berg op achtergrond met groen gras op voorgrond
De Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk

4. Hohe Tauern Panorama Trail

Tijdens deze 9-daagse wandeltocht loop je de eerste 7 etappes van de Alpe Adria Trail. Je start aan de voet van de Großglockner. Daarna vervolg je je pad tussen ‘de 3000-ers’ en kom je in aanraking met andere mooie natuurfenomenen: watervallen, fonkelend meren en diepgroene dennenbossen. Het National Park Hohe Tauern gaat jou genoeg prachtige uitzichten geven!

5. Mount Triglav

Deze berg in het Triglav National Park is er één voor de bucketlist. De Triglav is de hoogste berg van Slovenië, en het nationale symbool van dit land. Het verhaal gaat dat elke Sloveen deze berg minstens één keer in zijn of haar leven moet beklimmen. Deze beklimming is een geweldig avontuur, maar wel een die enkel is weggelegd voor de ervaren bergwandelaar. Op sommige delen van de route is het gebruik van een klettersteigset noodzakelijk.

Rotsachtige bergtop met groene bomen er onder
De indrukwekkende Triglav in Slovenië

Zin gekregen in een van deze wandeltochten in de Alpen?

Als kenners van de Alpen kunnen wij jou helpen om een meerdaagse wandeltocht op maat samen te stellen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel voor meer informatie gerust naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *